Унгария - Екскурзии и почивки на топ цени 2017

Вижте и оферти за: Будапеща
5 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Нова Година в Будапеща с автобус Ранни записвания
Нова Година в Будапеща с автобус3 нощувкиСофия-Будапеща-СофияЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от389.00лв.
Дата на тръгване
30.12.2017
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
Коледа - Виена - Будапеща - с тръгване от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен
Коледа - Виена - Будапеща - с тръгване от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен4 нощувкиЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от549.00лв.
Дата на тръгване
22.12.2017
Тръгване от
Варна, Велико Търново, Плевен, Шумен
Автобус
Виж повече
Нова Година 2018 в Будапеща с полет от София
Нова Година 2018 в Будапеща с полет от София3 нощувкиСофия-Будапеща-СофияЦената е за 3 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от740.00лв.
Дата на тръгване
29.12.2017
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Предколедна Будапеща с полет от София
Предколедна Будапеща с полет от София3 нощувкиСофия-Будапеща-СофияЦената е за 3 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от760.00лв.
Дати на тръгване
15.12-18.12
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ПРЕДКОЛЕДЕН ДУНАВСКИ КРУИЗ С КОРАБА "АРИАНА" Ранни записвания
ПРЕДКОЛЕДЕН ДУНАВСКИ КРУИЗ С КОРАБА "АРИАНА"4 нощувкиВиена - Мелк - Братислава - ВиенаЦената е за 4 нощувки с Кораб (зависи от хотела и датата) от850.00лв.
Дата на тръгване
18.12.2017
Тръгване от
Варна, Пловдив, София
Кораб
Виж повече

Искате ли да си направите една наистина зашеметяваща почивка в Унгария? Това е една от най-вълнуващите страни в Европа, стига да знаете по кое време да отидете и какво точно да посетите там. Унгария предлага мек умерен климат, а градовете са сред най-очарователните в целия свят. Природата е прекрасна, доминирана от легендарното езеро Балатон и от неговите изключително красиви околности, които през топлото полугодие са покрити с гъста зеленина и с килим от полски цветя.

Будапеща…

Столицата на Унгария, Будапеща, е сред най-големите европейски градове. Тя е разположена на двата бряга на река Дунав и се смята за един от най-красивите градове в света.

Лидерското място на Будапеща като една от най-желаните туристически дестинации в Европа е неоспоримо, защото градът посреща милиони  туристи годишно. Най-красивото тук е удвителната архитектура, която конкурира градове като Прага, Берлин, Париж, Мадрид или Лисабон.

Будапеща е известна с това, че сградата на парламента е смятана за най-красивото творение на архитектурата в Европа. Тя се намира на едни от най-красивите места в града, на брега на река Дунав.

Езерото Балатон…

Една от най-големите забележителности в района на Централна Европа е езерото Балатон. То покрива огромна площ и за мнозина унгарци е алтернативата на море, тъй като това е вътрешноконтинентална страна.

Езерото бързо стопля водите си през лятото, а заради сравнително малката си площ на фона на моретата и океаните, водната повърхност е най-често спокойна. Макар че във вътрешността си езерото е по-дълбоко, бреговете са доста плитки и го правят доста примамливо за плажуване.

Това е една добра алтернатива на морската почивка, особено имайки предвид огромния брой прелестни малки градчета около него и разнообразието от плажове с фин златен пясък.

Интересно е това, че ако не са издигащите се от водата папируси, вие напълно можете да забравите, че това е езеро и да се потопите в магията на морската почивка на езерния бряг.

Времето в Унгария…

Унгария е страна с много мек и приятен климат, който е подходящ не само за отглеждането на различни видове лозя, плодове и зеленчуци, но също така и за почивка и дълги разходки.

Климатът е умерен, което насочва на мисълта, че е най-добре да се насочите към пролетно летния сезон. Това означава, че ще имате гарантирано топло и слънчево време за да се разходите и да разгледате страната в най-добрата възможна светлина.

През лятото можете да очаквате температури около 27 - 28 градуса, но в по-топли дни температурите могат да достигнат и до 35 - 40 градуса. Това обикновено се случва в края на юли и началото на август.

Зимите в Унгария също са алтернатива за онези хора, които обичат по-студено време и се чувстват приятно когато прекарват време на вън през зимния сезон. Това не означава, че ще се мъчите на нечовешки студено време, а просто, че ще прекарате почивката си малко по-освежаващо.

Зимните температури са между 0 и 5 градуса. Снеговалежи също са възможни, но не е задължително това да се случи. Като цяло обаче ако изберете зимния сезон е добре да сте запасени с по-топли дрехи.