Сърбия - Почивки и екскурзии на супер цени 2018

Вижте и оферти за: Белград, Крагуевац, Кралево, Ниш, Пролом Баня, Суботица
4 оферти за тези критерии.

Подреди по:

СЪРБИЯ - Великден в СЪРБИЯ и град Суботица -   Великолепният град на Войводина. Собствен транспорт
СЪРБИЯ - Великден в СЪРБИЯ и град Суботица - Великолепният град на Войводина. Собствен транспорт3 нощувкиСофия – Нови Сад - Суботица – Келебия – Палич - СофияЦената е за 3 нощувки с Без транспорт (зависи от хотела и датата) от319.00лв.
Дата на тръгване
06.04.2018
Тръгване от
София
Собствен транспорт
Виж повече
ГЕРГЬОВДЕН в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ
ГЕРГЬОВДЕН в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ 3 нощувкиСофия – Вършац – Тимишоара – СофияЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от340.00лв.
Дата на тръгване
04.05.2018
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
СЪРБИЯ - Великден в СЪРБИЯ и град Суботица -   Великолепният град на Войводина. Организиран транспорт
СЪРБИЯ - Великден в СЪРБИЯ и град Суботица - Великолепният град на Войводина. Организиран транспорт3 нощувкиСофия – Нови Сад - Суботица – Келебия – Палич - СофияЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от379.00лв.
Дата на тръгване
06.04.2018
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – ХЪРВАТИЯ -  СЪРБИЯ - Три   държави –   една душевност
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – ХЪРВАТИЯ - СЪРБИЯ - Три държави – една душевност5 нощувкиСофия – Сараево – Мостар - Неум – о-в Корчула – Дубровник – Дървен град – Златибор - СофияЦената е за 5 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от535.00лв.
Дати на тръгване
05.06.2018
и още 1 други
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече

Екскурзии до СърбияЗа никой не е тайна, че през вековете Сърбия е била подложена на различни чуждестранни влияния. Като резултат от всичко това днес тя е смесица от култури. Днес, обаче, нашата съседка успява да ни завладее с уникалната си природа и множеството бирени фестивали. На територията на страната имате възможността да разгледате разнообразните манастири и крепости, които са отражение на различни култури – западна и средновековна.

Ето и някой от местата, които в никакъв случай не бива да пропускате да посетите, когато сте избрали екскурзия в Сърбия.

Ниш

Този град заема трето място по големина в страната. Неговото основаване е през далечната 279 година. Именно поради тази причина той е един от най-старите градове в Европа. На това място е роден основателят на Константинопол – Константин Велики. В центъра на града е построен паметник на тази велика личност. Построена е още кула, която на пръв поглед може да ви се стори изключително зловеща, като от филм на ужасите. За нейното изграждане служат черепите на убитите от сърбите османци.

Дяволски град

Това е една от изумителните гледки, които можете да наблюдавате на територията на Сърбия. Уверяваме ви, че на моменти няма да можете да направите разлика между сън и действителност. Според легендата скалите са вкаменени гости, отиващи на сватбено тържество. Тя разказва, че за случилото се е бил виновен дяволът. Вода се стича по скалните образувания и описва тяхното величие.

Национален парк Копаоник

Най-високата планина в Сърбия е Копаоник. През 1981 е била обявена за национален парк, където можете да прекарате часове в разходки, любувайки се на девствената и впечатляваща природа. На територията на планината се намира ски селище с най-големия лифт в Сърбия. В рамките на цели 60 минути той успява да извози 32 000 души. Впечатляващо е, нали? Снежната покривка там успява да се задържи изключително дълго, обхващайки периода от ноември о май, нещо което рядко може да се види по другите зимни курорти в страната.

Призрен

Една част от този град се счита за собственост на Косово. За сърбите това е доста деликатна тема, тъй като те са на мнение, че самото присвояване е било извършено по незаконен път. Още докато кракът ви стъпи на това място, съветът ни е да се отправите към Призренската крепост, която е и най-голямата забележителност в района.

Национален парк Джердап

Този пролом е известен и под още едно наименование. Той е бил наричан също Желязната врата. Ако искате а стигнете до южните Карпати, то този път ще ви отведе на правилното място, без да губите излишно време.

Манастир Студеница

На това място можете да разгледате не малко на брой стенописи, създадени от византийците. Те са останали от 12 век. В манастира Студеница е гробът на основателя на Сърбия – Стефан Неманя.

Белград

Няма как да посетите Сърбия, а да не видите Белград. Това е столицата на нашата съседна държава. Това е най-големият град в страната. И като всички такива той ви предлага куп забележителности, приятни места за отдих и развлечения, гостоприемство във всеки един ресторант или кръчма и какво ли не още. Най-известната дестинация в Белград е крепостта.

Екскурзии до Сърбия - където небрежно чаровният нощен живот и равнините от утешителни лозя, манастири са способни с лекота да омаят всеки любознателен турист!


Гласувайте за тази държава:

4.5 179