Замисляли ли сте се какво е най-вероятно да забравите да напъхате в чантата си преди пътуване? Нека ви помогнем за малко с един кратък списък. След като го прочетете, ще намалите наполовина шанса да забравите нещо важно за пълноценната ви екскурзия, а и ще сте поне с една идея по-подготвени.

1. Бански

Едно от нещата, които човек най-често забравя да сложи в багажа си е банският. Ще кажете, че това е без значение, но тогава какъв е смисълът да похарчите пари за моден бански, след като няма да го вземете. Освен това, в повечето курорти ще ви излезе много по-скъпо да си купите обикновен бански, отколкото ще похарчите за марков у дома си.

2. Най-необходимите медикаменти

Не е разумно да поемате на път без да се заредите с най-важните медикаменти. Аспирин, нещо против разтройство, лепенки и бинт - това са някои от най-основните принадлежности, които трябва да имате.

3. Чехли за плаж

Не сте ли забелязали, че повечето туристи стоят на опашка пред павилионите за плажни принадлежности, за да си купят джапанки, защото техните са останали у дома. Това е ненужен разход на средства, защото в курортните центрове търговците се възползват от вашата разсеяност, за да изкарат допълнителни пари от нещо, което сте могли да си носите без проблем.

4. Зарядно за телефон

Сред най-често забравяните артикули при заминаване на почивка е зарядното на мобилния телефон. Много хора просто забравят да го поставят в багажа. Така или нямат телефон през цялото време, или се оказват принудени да търсят нещо подходящо.

5. Очила

Диоптричните очила са също в списъка на нещата, които забравяме и тук вече има проблем, защото това е съвсем различно от това да прекарате няколко дни без телефон. Липсата на очила може да предизвика голямо неудобство, а при някои хора дори може да доведе до влошаване на зрението.

6. Крем за слънце

Хубаво е да се снабдите с крем за слънце предварително, но също така много хубаво би било и ако го вземете, а не просто да потеглите без него. Повечето хора купуват препарати за слънце, но един на всеки трима поема на път без да го вземе.

7. Повече бельо и чорапи

Едно важно нещо, за което трябва да се досетите преди пътуване е да сложите в багажа си повече чорапи и бельо, защото така няма да ви се налага да се занимавате с пране, докато сте на почивка. Това е нещо, за което почти никой не се сеща, но което може да направи престоя ви много по-лек и приятен.

8. Сироп против стомашни проблеми

Нека погледнем на пътуванията от една не толкова романтична страна. Знаете ли, че всеки втори човек по време на пътувания преживява стомашни проблеми, като диария и други подобни, които се дължат на промяната в храната и климата? В това няма нищо неудобно и е съвсем нормален проблем, с който трябва да сте готови да се справите. В аптеките се предлагат доста продукти, някои от които дори сиропи с доста добър вкус, които можете да ползвате в подобни ситуации.