Магията на египетските фараони
Магията на египетските фараони

Къде другаде да почувстваме магията на египетските фараони ако не в Египет? Една от най-посещаваните страни в Африка може да ни предложи култура, чиято дълбочина и богатство са сравними с тези на Гърция и Италия.
Древната египетска култура привлича неудържимо европейските пътешественици, а основният център на културния туризъм е Гиза, където се намират величествените египетски пирамиди.

Каучсърфинг - 6 неприятни момента
Каучсърфинг - 6 неприятни момента

Ако не сте чували за каучсърфинг, това е специфичен начин на пътуване, при който един или повече хора отсядат в дома на друг човек за да прекарат там своята ваканция. Това на пръв поглед изглежда доста весело, но експерти предупреждават, че подобно преживяване далеч не е съвсем за всеки човек и наистина може да се стигне до неприятни ситуации.


Най-популярни дестинации да предложите брак в чужбина
Най-популярни дестинации да предложите брак в чужбина

Предложението за брак е важен момент в живота на всеки човек. Всеки мъж иска да предложи на любимата си на някое оригинално и специално място, защото това е малък жест, с който да покаже своите чувства и емоции.

8 неща, които забравяме най-често при пътуване
8 неща, които забравяме най-често при пътуване

Замисляли ли сте се какво е най-вероятно да забравите да напъхате в чантата си преди пътуване? Нека ви помогнем за малко с един кратък списък. След като го прочетете, ще намалите наполовина шанса да забравите нещо важно, а и ще сте поне с една идея по-подготвени.

7 дестинации за културен туризъм
7 дестинации за културен туризъм

Искате да се отдадете на културен туризъм? Желаете да посещавате музеи, изложби, галерии, религиозни паметници, да се докоснете до миналото, до местната кухня? Всичко това можете да направите в следващите седем града, които днес са считани за седемте културни столици на света. А къде са те? Удивителното е, че всички са в Европа, някои от тях на съвсем кратко разстояние от страната ни.