Оман - Почивки и екскурзии на супер цени 2018

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ФРАНЦИЯ - Париж - Романтиката, стила и   изяществото на една световна столица
ФРАНЦИЯ - Париж - Романтиката, стила и изяществото на една световна столица 4 нощувкиСофия – Париж – Версай - СофияЦената е за 4 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1,057.00лв.
Дата на тръгване
30.06.2018
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
БЕНЕЛЮКС - Кралско величие и романтика
БЕНЕЛЮКС - Кралско величие и романтика9 нощувкиСофия – Любляна - Регенсбург - Люксембург - Брюксел – Гент - Брюж - Антверпен - Ротердам – Делфт - Хага - Амстердам - Дрезден – Братислава - СофияЦената е за 9 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от1,085.00лв.
Дата на тръгване
07.08.2018
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече

Оман е суха и гореща страна, която се характеризира с целогодишно ясно и слънчево време и температури над 40 градуса без значение от това кой сезон е и от януари до декември.

Поради особеностите на климата, по-голямата част от страната е заета от пустиня. Водни басейни на практика липсват. Няма реки, езера и други подобни, а ако има те се появяват само в редките случаи в които е паднал валеж, след което напълно пресъхват.

Това обаче, трябва да се отбележи, е огромна рядкост и може да не се случи с десетилетия. Освен това, тук слънчевата радиация и изпарението в резултат от високата температура е толкова голямо, че дори и от най-обилния дъжд не биха останали следи дори и след час.

И докато суровият климат и изпепеляваща жега плашат туристите, то страната има не малко особености, които от своя страна привличат пътешествениците като магнит и задържат интереса.

Оман се слави със своите екзотични пазари, на които можете да намерите необикновени и редки подправки, чайове, билки и парфюми. Именно пазарите отразяват богатото културно наследство на тази страна.

Тук можете да чуете местната реч, да се докоснете до езика, религията и културата на местните жители, да почиствате как те живеят, какво ги радва, плаши и натъжава, какво ценят и на кое не обръщат никакво внимание.

Половин век след като изследователят Вилфред Тесигер за първи път посещава сгушената в югоизточната част на Арабския полуостров страна и разказва вълнуващи истории за това вълшебно място, Оман все още остава относително неоткрит и може да ви изненада силно дори и ако сте относително добре запознати с културата на Близкия Изток.

Кога е най-доброто време за почивка в Оман?

Най-добрият период от годината, в който да посетите Оман е зимата. Това е сезонът, който има най-прекрасния климат през през годината и когато жегата е малко по-поносима, ако изобщо тук може да се говори за по-ниски температури и за каквато и да е свежест.

С какво ще ни очарова почивката в Оман?

Една почивка в Оман ще ви очарова с много неща, като на първо място тук можете да избягате от суровата и неприятна европейска зима. Докато в България зимните температури са под нулата, тук могат да достигнат и до 35 - 40 градуса на сянка даже и през януари.

На второ място, страната ще ни смае с прекрасната си природа, с великолепните си планини, с грандиозните златни пясъчни пустини и с красотата на своето крайбрежие, което ще ви привлече като магнит на фона на трудно поносимата жега в тази част на света.

Страната обаче предлага не само природна красота. Тук ще намерите изключителни средновековни градове, които са се консервирали във времето и са останали сякаш напълно недокоснати.

Хората могат да ви изненадат с изключителното си отношение към вас, като на първо място ще забележите колко са те мили и очарователни. Султанът на Оман има за цел да превърне страната в модерна и луксозна туристическа дестинация, съчетаваща традиционните ценности на древна цивилизация и съвременния лукс, като прави това много успешно.

Страната е пълна с блестящи хотели, които са нови и елегантни и предлагат на своите гости всичкия лукс, който биха могли те да очакват от една съвременна туристическа дестинация, стремяща се да поддържа възможно най-високо ниво във всяко отношение.


Гласувайте за тази държава:

4.5 150