Непал - Почивки и екскурзии на супер цени 2018

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

НЕПАЛ И БУТАН - Реалност между два свята
НЕПАЛ И БУТАН - Реалност между два свята9 нощувкиСофия – Доха – Катманду – Бактапур – Боднат - Патан - Паро – Тимпу – Пунака – Паро – „Леговището на тигъра“ - Катманду – Киртипур – Катманду - Доха – СофияЦената е за 9 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от5,279.00лв.
Дати на тръгване
17.03.2018
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
НЕПАЛ, БУТАН, МУСТАНГ Величието на Хималаите!РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 28.02.2018 Г.!  Ранни записвания
НЕПАЛ, БУТАН, МУСТАНГ Величието на Хималаите!РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 28.02.2018 Г.! 14 нощувкиСофия – Доха – Катманду – Бактапур – Боднат - Патан - Паро – Тимпу – Пунака – Паро – „Леговището на тигъра“ - Катманду – Киртипур – Катманду - Покхара – Джомсом - Марфа - Доха - СофияЦената е за 14 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от7,437.00лв.
Дати на тръгване
17.03.2018
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Искало ли ви се е някога да посетите някое наистина уникално и неповлияно от съвременния прогрес място, което да притежава неподправен чар? Ако отговорът е да, тогава Непал може да се окаже доста подходящото място за почивка за всеки от вас, който търси тишина и усамотение.

Така например, ако ви се иска да се отправите към някое забравено от бога кътче, което е останало далеч от съвременната цивилизация и където нищо не се е променило през последните няколко века, вашето място е Непал, защото там ще намерите всичко, което ви е нужно.

Тази страна ще ви хареса ако си падате по драматичните пейзажи, тъй като тук е царството на стръмните планински клисури, от които струи драматизъм с пълна сила.

Времето...

Ако се решите да пътувате до Непал, то най-добре би било ако заложите на летния сезон, което рядко може да се чуе като препоръка за тропическа страна. И действително, времето в Непал е доста по-хладно от колкото може да се очаква от страна, която се намира в тропичния климатичен пояс и това се дължи предимно на факта, че по-голямата част от страната е планинска и то с много голяма надморска височина.

Природата…

Природата на Непал е изключително красива и е характерна за региона на Хималаите. Тук по-голямата част от територията е заета от високи планини, а броят на планинските върхове, които се издигат над 8 хиляди метра е внушителен.

Градовете…

Най-интересен за туристите е Катманду - столицата на Непал. Градът е най-яркият пример на будистката вяра, а градската архитектура е силно повлияна от вярата на местните жители. Характерни са същите стилове в строителството, които можете да намерите в Тайланд или в Китай. Градовете на Непал са много сигурно и безопасно място за пътуване. Страната е вложила максимума от себе си за да подсигури безопасността на своите жители и гости, но самата култура също допринася.

Манастирите…

Непал е страна с разкошни високопланински манастири. В по-голямата си част те са разположени на най-причудливи места. Идеята в миналото е била те да са много удобни за монасите, но недостъпни за неканени гости, тъй като трябвало да дадат убежище и сигурност. Днес именно това прави манастирите толкова интересни, тъй като човек не може дори и да си представи как са се появили на толкова уникални места.

Кухнята на Непал…

Кухнята на Непал със сигурност е много различна от абсолютно всичко, което сте опитвали до сега през живота си. Високопланинската азиатска страна е доста изолирана в кулинарно отношение най-вече поради своето местоположение и специфични географски особености.

Ето защо и местната кухня е останала доста различна и е еволюирала по свой собствен уникален път, който едновременно я прави неповторима, но и много любопитна, доставяйки непознати до сега усещания.

Тук много силно прави впечатление употребата на голям набор от билки и подправки, а бобовите храни заемат много важно място в менюто на местните жители. Редно е да се отбележи и консумацията на някои доста специфични местни продукти като мляко и масло от як.

Тъй като това е един вид високопланинска кухня, тя е сравнително мазна, което не е много типично за останалите страни от Южна, Югоизточна и Източна Азия.


Гласувайте за тази държава:

4.4 109