Чили - Почивки и екскурзии на супер цени 2018

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ЧИЛИ и ПЕРУ – по пътя на виното и инките Ранни записвания
ЧИЛИ и ПЕРУ – по пътя на виното и инките11 нощувкиСофия - Сантяго де Чили – Валпараисо – Виня дел Мар – Сан Педро де Атакама – Лима – Наска – Куско – Урубамба – Мачу Пикчу – Пуно – езерото Титикака - Лондон - СофияЦената е за 11 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от€4,271.00
Дата на тръгване
16.10.2017
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
АРЖЕНТИНА – Буенос Айрес и Патагония – Великденски о-в и ЧИЛИ! Южноамериканско приключение! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 19.03.2018г. ! Ранни записвания
АРЖЕНТИНА – Буенос Айрес и Патагония – Великденски о-в и ЧИЛИ! Южноамериканско приключение! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 19.03.2018г. !14 нощувкиСофия – Рим – Буенос Айрес – Ушуая – Калафате – Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантиаго – Великденски остров Рапа Нуи – Сантиаго – Рим – СофияЦената е за 14 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от8,395.00лв.
Дата на тръгване
22.08.2018
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Чили е далеч от това да се нареди сред най-големите икономики в света, каквато е съседна Бразилия, но едновременно с това е най-развитата в социално и икономическо отношение страна на континента.

Тя има редица предимства, а едно от тях е нейната естествена красота и благоприятен климат, които привличат наистина доста сериозен брой туристи през годината.

Подредена и чиста страна, Чили е желано място за почивка на много заможни хора от Бразилия, Аржентина, Уругвай и дуги околни страни.

Природата на Чили

Природата на Чили е наистина много красива. Макар и доста непозната, страната в редица аспекти е подобна на много държави, които познаваме доста добре. Така например, в по-голямата си част тя е заета от обширни планински масиви и гъсти борови гори, които наподобяват на Швейцария.

Освен това, тя притежава фиордоф тип бряг, който напомня за Норвегия. На север пък се намират субтропиците, които са пълно копие на средиземноморското крайбрежие и на страни като Испания и Италия.

Това съчетание прави Чили любимо място за отдих на много хора от региона на Латинска Америка, където страната постепенно е добила доста голяма популярност и се е затвърдила като популярна туристическа дестинация.

Ски в Южна Америка

Чили е популярно място за каране на ски на континента, защото високите части на планините могат да се похвалят с доста устойчива и трайна снежна покривка. Планинските курорти не отстъпват по качество на тези в Европа, така че страната има какво да предложи.

Разбира се, тук също има известна сезонност в ски туризма, но тя засяга основно курортите с по-малка надморска височина, където и броят на по-топлите дни през годината е малко по-голям.

Средизмноморски рай

Чили е единственото място в Латинска Америка, което може да предложи напълно идентични пейзажи с тези в Европа и по-точно с тези по топлото и слънчево средиземноморко крайбрежие.

На първо време, климатът е на практика напълно идентичен, състоящ се от дълго и горещо лято, мека зима и преобладаващо количество валежи падащо под формата на дъжд през влажния зимен сезон.

Температурите зимно време са около 10 - 15 градуса, а през летния сезон са най-вече около 30 - 35 градуса. Подобно на Средиземнорието, тук също могат да се образуват тънки снежни покривки, но това се случва изключително рядко.


Гласувайте за тази държава:

4.5 117