Малдивите се намират в Индийския океан, на юг от Индия и Шри Ланка. Те се простират на огромна територия, но самата им площ е толкова незначителна, че те са една от най-малките страни в света.

Разположени са върху няколко стотин атола, един от друг по-красиви, а най-ироничното от всичко е, че именно тази толкова красива страна е толкова застрашена от потъване.

Слънцето, на което винаги може да се разчита...

Ако искате да огранизирате почивка за себе си и за семейството си на някое място, на което искате да сте сигурни, че слънцето е гарантирано, непременно трябва да изберете почивка до Малдивските острови.

Тук времето е идеално през всички месеци от годината, като няма сезон, в който условията да са неблагоприятни за почивка по някаква причина. Ако искате да сте спокойни, че времето ще е идеално, това място няма да ви разочарова в нито едно отношение.

Температурата е около 30 градуса през цялата година, като разликите между сезоните са напълно незабележими. Слънцето грее поне малко дори и през най-облачните дни.

Морската вода също е наистина много топла, като температурата ѝ достига около 26 - 27 градуса, отново без значение от времето на годината. Причината за стабилния климат е близостта на екватора.

В допълнение, тук като цяло никога няма проблеми с тропически циклони и други подобни, защото на практика те се отдалечават от тук, вместо да се приближават към островите.

Малдиви - рай който си има име....

Екскурзия до Малдивите ще ви покаже пленителната им красота. Тези острови едвам се надигат над повърхността на океана и повечето от тях имат надморска височина от под един метър, но за сметка на това са събрали на куп всичката прелест, която човек може да си представи.

Те имат най-белия пясък, за който можете да си помислите. Лагуните са прозрачни чак до нереалност, а плитките води са толкова спокойни и безопасни, че тук се стичат любители гмуркачи от близо и далеч.

Островите са в по-голямата си част наистина миниатюрни и на някои от тях може да се побере едва един малък хотелски комплекс с няколко къщички, но именно и това е част от чара.

Зеленината покриваща островчетата е толкова пищна, че човек може да се заблуди на едва няколко метра от хотелския комплекс. Това е изключително привлекателно, имайки предвид, че където и да сте, се намирате на безопасно разстояние от хотела или бунгалото.