С население от по-малко от 12 милиона жители, Камбоджа е страна със сравнително малобройно население. Страната имала вълнуваща история, като в продължение на векове съществувала под формата на Кхмерска феодална империя, докато през 19-ти век била завладяна от Франция.

Днес след продължителни периоди на граждански войни и нестабилност Камбоджа е спокойна страна, която най-сетне е започнала да се отдалечава от безбройните си проблеми. Въпреки това, в резултат от трудностите страната е днес е завладяна от дълбока бедност, като по качество на живота е сред най-изостаналите държави в Азия, което е далеч под реалния потенциал.

Туризъм в Камбоджа

Екскурзия до Камбоджа предлага огромен туристически потенциал. Той се крие в съчетанието от климат, природа, култура, история и архитектура, които крият заряд достатъчен за да превърне страната в лидер на туристическия пазар, ако разбира се всичко това бъде промотирано.

Времето в Камбоджа е първото, което може да направи страната вашето любимо място за зимуване, защото тук на практика няма зимен сезон. Температурите през цялата година са около 30 градуса, като вариациите не са особено големи и това е доста примамливо.

Не бива обаче да се подвеждате и да посещавате страната през дъждовния сезон. Той трае от юни до ноември и тогава обилни мусони изливат хиляди милиметри дъжд на месец върху изсушените през лятото земи.

Идеалното време за почивка тук е зимата и пролетта или от декември до май. Тогава времето е преобладаващо сухо и слънчево, без някакви особени изненади, които да провалят ваканцията ви.

Времето е нещо, на което да обърнете особено внимание, защото в Камбоджа плажовете са една от най-големите атракции. Те са бели на цвят и са наистина много привлекателни.

Гъста растителност и палми достигат до самия пясък, а водите са изключително чисти и топли. Температурата им не ада под 26-27 градуса, което ще ви накара да се чувствате много комфортно още със самото влизане във водата.

Но не само плажовете и времето могат да ви накарат да се влюбите в страната. Тук има и многобройни исторически паметници, които са толкова величествени, че на човешкият ум е трудно да ги възприеме.

При екскурзия до Ангкор Ват ще се сблъскате с един от най-големите индуистки храмове въобще. Заема огромна площ и е построен от гигантски плътно прилепени един към друг каменни блокове. Тази величествена сграда е символ на страната и датира от 12-ти век.